Prajitura cu 5 oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu 5 oua

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri gem de prune
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 7 linguri faina
  • CREMA:
  • 1 cescuta zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 cescute apa
  • 1 pachet unt
  • 1 lingura esenta rom

Mod de preparare

Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu gemul si bicarbonatul stins cu otet. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se amesteca cu grija cele doua compozitii, apoi se pune faina cernuta proaspat. Se pune la copt intr-o tava (25/36cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu spre mic, aprox. 40 min. Blatul copt se lasa sa se raceasca in bucatarie.

Crema:
Se pune zaharul intr-o cratita (1,5l) cu o lingurita de apa, sa se caramelizeze. Cand s-a topit tot zaharul si are culoarea caramelei, se pune o cescuta cu apa (atentie sa nu va frigeti de la vapori) si se lasa la foc mic sa se dizolve zaharul. In acest timp, amestecati faina cu restul de apa si desfaceti bine toate cocoloasele.

Turnati amestecul in siropul de zahr ars si fierbeti pana se ingroasa (amestecati continuu sa nu se lipeasca). In crema fierbinte puneti untul taiat cubulete si amestecati pana se omogenizeaza. Dati la rece. In crema bine racita, puneti esenta de rom.

Montarea prajituri:
Blatul rece, se taie in cuburi de 6/6 cm care se taie individual pe jumatate pe orizontala. Se pune crema la mijlocul fiecarei prajituri. Se poate pune (sau nu) pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
File de merlucius si legume en papillote
Bucataras.RO

File de merlucius si legume en papillote

Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!)  de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...

File de merlucius si legume en papillote
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty