Prajitura cu 5 oua

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

BLAT:
5 oua
7 linguri zahar
3 linguri gem de prune
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
7 linguri faina
CREMA:
1 cescuta zahar
3 linguri faina
4 cescute apa
1 pachet unt
1 lingura esenta rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu gemul si bicarbonatul stins cu otet. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se amesteca cu grija cele doua compozitii, apoi se pune faina cernuta proaspat. Se pune la copt intr-o tava (25/36cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu spre mic, aprox. 40 min. Blatul copt se lasa sa se raceasca in bucatarie.

Crema:
Se pune zaharul intr-o cratita (1,5l) cu o lingurita de apa, sa se caramelizeze. Cand s-a topit tot zaharul si are culoarea caramelei, se pune o cescuta cu apa (atentie sa nu va frigeti de la vapori) si se lasa la foc mic sa se dizolve zaharul. In acest timp, amestecati faina cu restul de apa si desfaceti bine toate cocoloasele.

Turnati amestecul in siropul de zahr ars si fierbeti pana se ingroasa (amestecati continuu sa nu se lipeasca). In crema fierbinte puneti untul taiat cubulete si amestecati pana se omogenizeaza. Dati la rece. In crema bine racita, puneti esenta de rom.

Montarea prajituri:
Blatul rece, se taie in cuburi de 6/6 cm care se taie individual pe jumatate pe orizontala. Se pune crema la mijlocul fiecarei prajituri. Se poate pune (sau nu) pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu 5 oua" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alina_i
•  21.05.2008 13:08:53

Este o prajitura pe care o faceam acum 30 de ani... cu putine ingrediente...:) Nu prea erau oua, cacao iar zaharul il luam pe cartela! Ce mult a trecut... Reteta o am de la nasa mea de botez care a locuit pe insula Adacale... Deci reteta este foarte veche....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu 5 oua