Blat
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao si budinca instant de ciocolata.
Bateti albusurile spuma tare cu ½ din cantitatea de zahar.
Separat frecati galbenusurile cu restul de zahar pana ce se albesc, devin cremoase si zaharul este topit.
Amestecati cele doua compozitii.
Inglobati apoi, amestecul cu faina si uleiul. Omogenizati prin rasturnare.
Turnati compozitia intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 50- 60 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar, apoi puneti crema intr-un singur strat.
Crema
Mixati ingredientele pana obtineti o crema pufoasa.
Glazura
Topiti la bain- marie ciocolata impreuna cu cacao, apa si zahar, amestecand mereu.
Luati de pe foc si inglobati untul.
Lasati sa se racoreasca bine, apoi turnati peste crema.
Serviti portionata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii