Prajitura Cremoasa

Complexitate
redusa
Prajitura Cremoasa

Ingrediente

  • Blat
  • -4 linguri faina
  • -¼ lingurita praf de copt
  • -1 pachet praf de budinca instant, cu gust de ciocolata
  • -6 oua
  • -1/2 pahar zahar
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura ulei
  • Crema
  • -1 pahar lapte
  • -250 ml smanatna pentru frisca
  • -1 plic praf de budinca instant, cu gust de vanilie
  • -2 pachete zahar vanilat
  • Glazura
  • -100 g ciocolata, taiata bucatele
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -6 linguri apa
  • -2 linguri zahar
  • -25 g unt moale

Mod de preparare

Blat
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao si budinca instant de ciocolata.
Bateti albusurile spuma tare cu ½ din cantitatea de zahar.

Separat frecati galbenusurile cu restul de zahar pana ce se albesc, devin cremoase si zaharul este topit.
Amestecati cele doua compozitii.
Inglobati apoi, amestecul cu faina si uleiul. Omogenizati prin rasturnare.

Turnati compozitia intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 50- 60 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Lasati la racit pe un gratar, apoi puneti crema intr-un singur strat.

Crema
Mixati ingredientele pana obtineti o crema pufoasa.

Glazura
Topiti la bain- marie ciocolata impreuna cu cacao, apa si zahar, amestecand mereu.
Luati de pe foc si inglobati untul.
Lasati sa se racoreasca bine, apoi turnati peste crema.
Serviti portionata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)