200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm) cu inel detasabil, se preseaza bine si se da la rece 30 min.
Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul, cca 10 min. Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca.
In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute.
Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita. Decoram cu cirese si apoi dam la rece, de preferat de seara pana dimineata, inainte de a portiona
Pofta buna!
O prajitura racoroasa, fara coacere, pentru zilelele toride de vara!
Bunatati pentru colindatori Vin si eu cu reteta mea de tort, ce l-am avut pentru Revelion. A fost un tort atat de reusit,...
Tort cu crema de ness si aroma de portocalaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii