200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm) cu inel detasabil, se preseaza bine si se da la rece 30 min.
Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul, cca 10 min. Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca.
In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute.
Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita. Decoram cu cirese si apoi dam la rece, de preferat de seara pana dimineata, inainte de a portiona
Pofta buna!
O prajitura racoroasa, fara coacere, pentru zilelele toride de vara!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii