Ingrediente
● Pentru blat ne sunt necesare: |
● o ciocolata cu lapte (de buna calitate) |
● 50 gr cacao olandeza |
● 150 ml lapte proaspat |
● 3 cescute cu faina |
● 2 cescute cu zahar tos |
● 4 oua (de curte) |
● 30 ml ulei |
● un pliculet cu praf de copt |
● 200 gr visine coapte (fara samburi) |
● coaja rasa de lamaie si/sau portocala |
● esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat |
● Pentru crema ne sunt necesare: |
● 200 ml frisca lichida |
● 50 gr unt (de calitate) |
● o ciocolata alba aerata |
● 2 linguri cu cacao olandeza |
● Optional: ornamente de ciocolata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.
Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.
L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.
Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.
Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.
Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.
Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.
Intre timp am pregatit crema:
Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.
Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.
L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.
Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.
Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.
Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.
Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.
Intre timp am pregatit crema:
Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.
Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 12.11.2015 03:13:21
Doamnele care nu beneficiaza de un cooker vor putea oare sa bake prajitura intr-un cuptor conventional?