Prajitura Caramela

Complexitate
redusa
Prajitura Caramela

Ingrediente

  • zahar,
  • faina - faceti 3 foi de piscot (eu am facut de marimea unei coli A4)
  • Crema:
  • 1 praf de pudding
  • 300 ml lapte
  • 200 mg margarina
  • 5 linguri zahar
  • 300g zahar pt caramelizare

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mixerul pana devine spumoasa.
Se pune intr-o cana praful de puding cu 3 linguri de lapte si se amesteca, restul de lapte se pune la fiert cu 5 linguri de zahar si se pregateste o budinca mai groasa care se raceste in apa amestecand mereu pt a nu face pielita deasupra ( arata urat in crema ). Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina frecata.

300g zahar se pune la foc pana se topeste tot dupa care se toarna pe 2 foi si se intinde pe intreaga suprafata.

Se pune prima foaie cu caramelul in sus, se intinde crema, se adauga foaia simpla, iarasi crema dupa care punem foaia cu caramelul in jos si mai intindem un strat subtire de crema si se orneaza cu ciocolata razuita.

Se lasa pana a doua zi pt a se topi caramelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici