Prajitura Caramela

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

zahar,
faina - faceti 3 foi de piscot (eu am facut de marimea unei coli A4)
Crema:
1 praf de pudding
300 ml lapte
200 mg margarina
5 linguri zahar
300g zahar pt caramelizare

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mixerul pana devine spumoasa.
Se pune intr-o cana praful de puding cu 3 linguri de lapte si se amesteca, restul de lapte se pune la fiert cu 5 linguri de zahar si se pregateste o budinca mai groasa care se raceste in apa amestecand mereu pt a nu face pielita deasupra ( arata urat in crema ). Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina frecata.

300g zahar se pune la foc pana se topeste tot dupa care se toarna pe 2 foi si se intinde pe intreaga suprafata.

Se pune prima foaie cu caramelul in sus, se intinde crema, se adauga foaia simpla, iarasi crema dupa care punem foaia cu caramelul in jos si mai intindem un strat subtire de crema si se orneaza cu ciocolata razuita.

Se lasa pana a doua zi pt a se topi caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Caramela" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

marcenutu
•  11.04.2012 21:42:34

fii un pic mai explicita si pentru cei care nu stiu sa faca atatea feluri de prajturi.

TINA An
•  08.05.2009 16:09:59

pt veraem- 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina. se bat spuma albusele, punem treptat zaharul ( batand mai departe) adaugam galbenusurile si la sfarsit faina . pe hartie de copt ( pe dosul tavii) intindem 4 foi pe care le coacem timp de aproximativ 5-10 min ( depinde cat e de cald cuptorul)
Spor la treaba!

veraem
•  08.05.2009 14:59:36

arata super dar cum sefac foile de piscoturi?
mersi astept raspuns

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Caramela