Prajitura Caramela

Complexitate
redusa
Prajitura Caramela

Ingrediente

  • zahar,
  • faina - faceti 3 foi de piscot (eu am facut de marimea unei coli A4)
  • Crema:
  • 1 praf de pudding
  • 300 ml lapte
  • 200 mg margarina
  • 5 linguri zahar
  • 300g zahar pt caramelizare

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mixerul pana devine spumoasa.
Se pune intr-o cana praful de puding cu 3 linguri de lapte si se amesteca, restul de lapte se pune la fiert cu 5 linguri de zahar si se pregateste o budinca mai groasa care se raceste in apa amestecand mereu pt a nu face pielita deasupra ( arata urat in crema ). Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina frecata.

300g zahar se pune la foc pana se topeste tot dupa care se toarna pe 2 foi si se intinde pe intreaga suprafata.

Se pune prima foaie cu caramelul in sus, se intinde crema, se adauga foaia simpla, iarasi crema dupa care punem foaia cu caramelul in jos si mai intindem un strat subtire de crema si se orneaza cu ciocolata razuita.

Se lasa pana a doua zi pt a se topi caramelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing