Prajitura Cappuccino

Complexitate
redusa
Prajitura Cappuccino

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -150 g zahar
  • -150 g faina
  • -2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • -50 g nuca prajita si macinata
  • -50 g nuca prajita si sfaramata
  • -1 plic praf de copt (10g)
  • Crema:
  • -225 g zahar
  • -250 g unt sau margarina rama
  • -3 oua
  • -5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • Sirop:
  • -suc de portocale + rom sau zeama de compot
  • Strat de frisca + ornat:
  • -2 plicuri frisca
  • -350 ml lapte rece

Mod de preparare

Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm).

Blat:
Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino.
Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar la sfarsit amandoua felurile de nuca.

Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit.

Crema:
Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine.

Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data.

Insiropati bine blatul ( al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat sa-l tai in doua si sa pun crema la mijloc). Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino sau cum doriti.

Dati la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia