Mod de preparare foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile, care se coc 2 foi pe dosul tavii, timp de 10 minute, la 180 de grade c.
Mod de preparare blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa. Se adauga faina, praful de copt si la urma albusurile batute bine spuma. Se coace (se incearca cu scobitoare) in tava in care am pus hartie de copt.
Mod de preparare crema:
Amestecam un pic faina, laptele, zaharul cu mixerul, apoi le dam la foc si amestecam cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Iar dupa ce s-a racit se incorporeazacrema in margarina.
Asamblarea prajituri:
-foaia maro
-crema
-blatul galben
-crema
-foaia maro
Dupa ce ati terminat de asamblat se face glazura si se intinde uniform.
Dupa care se rade ciocolata alba pe deasupra ca o ninsoare.
Se da la la loc racoros si se serveste cand foile sau mai innmuiat un pic.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii