Prajitura Budapesta de Zapada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -300g faina
  • -10g margarina
  • -1 ou
  • -100g zahar pudra
  • -1 lingura de cacao
  • -o jumatate plic de praf de copt
  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -250g zahar
  • -10 linguri apa calduta
  • -230 g faina
  • -o jumatate plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • -70g de faina
  • -500ml lapte
  • -250g zahar
  • -1 pachet de margarina sau unt (lasat la temperatura camerei)
  • Pentru glazura:
  • -4 linguri de zahar
  • -6 linguri de apa
  • -100g de ciocolata
  • Pentru decor:
  • -50-100G de ciocolata alba

Mod de preparare

Mod de preparare foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile, care se coc 2 foi pe dosul tavii, timp de 10 minute, la 180 de grade c.

Mod de preparare blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa. Se adauga faina, praful de copt si la urma albusurile batute bine spuma. Se coace (se incearca cu scobitoare) in tava in care am pus hartie de copt.

Mod de preparare crema:
Amestecam un pic faina, laptele, zaharul cu mixerul, apoi le dam la foc si amestecam cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Iar dupa ce s-a racit se incorporeazacrema in margarina.

Asamblarea prajituri:
-foaia maro
-crema
-blatul galben
-crema
-foaia maro

Dupa ce ati terminat de asamblat se face glazura si se intinde uniform.
Dupa care se rade ciocolata alba pe deasupra ca o ninsoare.
Se da la la loc racoros si se serveste cand foile sau mai innmuiat un pic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Fudulii de curcan cu praz
Bucataras.RO

Fudulii de curcan cu praz

Pentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor

Fudulii de curcan cu praz
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala