Mod de preparare foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile, care se coc 2 foi pe dosul tavii, timp de 10 minute, la 180 de grade c.
Mod de preparare blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa. Se adauga faina, praful de copt si la urma albusurile batute bine spuma. Se coace (se incearca cu scobitoare) in tava in care am pus hartie de copt.
Mod de preparare crema:
Amestecam un pic faina, laptele, zaharul cu mixerul, apoi le dam la foc si amestecam cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Iar dupa ce s-a racit se incorporeazacrema in margarina.
Asamblarea prajituri:
-foaia maro
-crema
-blatul galben
-crema
-foaia maro
Dupa ce ati terminat de asamblat se face glazura si se intinde uniform.
Dupa care se rade ciocolata alba pe deasupra ca o ninsoare.
Se da la la loc racoros si se serveste cand foile sau mai innmuiat un pic.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor
Fudulii de curcan cu prazCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii