Zaharul, scortisoara, mierea, untul si laptele se pun intr-un vas la foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Adaugam la final si cafeaua macinata. Separam albusurile si le batem spuma, in timp ce galbenusurile le amestecam usor cu un praf de sare si treptat adaugam din compozitia de unt si zahar.
Peste compozitia de galbenusuri astfel obtinuta adaugam faina amestecata cu praf de copt. Tot acum topim si ciocolata neagra si o incorporam in compozitie. Apoi punem albusurile spuma, dar amestecam cu grija de sus in jos, cat mai usor.
Intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt, turnam aluatul rezultat, peste care adaugam nuci, migdale tocate si ciocolata taiata bucatele. Dam tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea Smile
Cand e gata, scoatem prajitura de la cuptor si o lasam la racit. Intre timp mai topim cateva cubulete de ciocolata pentru a o orna: fiecare dupa bunul plac.
Prajiturica bronzata merge de minune cu o cafeluta. Pofta buna!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosȘi în post sunt bune dulciurile, gogoșile, în special, pentru că nu diferă prea mult de cele de frupt. Eu...
Desert gogosi pufoase, de postO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii