Prajitura Bounty

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Blat

Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit.

Sirop

Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul si cele 3 linguri de gris.
Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia