Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Ingrediente

  • blat;
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar
  • ,6 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacaoa,
  • 3 linguri de ulei,
  • 3 linguri apa rece ,
  • un praf de sare,
  • un pliculet praf de copt.
  • crema;400 g smantana,
  • 300 g branza dulce de vaci,
  • 150 g zahar pudra,
  • un plic(10g) de gelatina,
  • sirop;200 g apa,
  • 150 g zahar,
  • vanilie
  • serbet cacaoa;250 g zahar pudra,
  • 2 linguri de miere,
  • o lingurita cacaoa,
  • 100 g unt.
  • decor;frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbernusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece,pana se inatresc,
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca,20 de minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor,se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el ,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3 Se pregateste serbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu,zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.Se adauga si cacaoa si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt.Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi.Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Supa crema din legume verzi
5
Parteneri
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Bucataras.RO

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate