1.Se separa albusurile de galbernusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece,pana se inatresc,
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca,20 de minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor,se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el ,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3 Se pregateste serbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu,zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.Se adauga si cacaoa si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt.Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi.Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii