Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Postat pe: 06-09-2018
(0)

Ingrediente

blat
6 oua,
6 linguri de zahar
,6 linguri de faina,
3 linguri de cacaoa,
3 linguri de ulei,
3 linguri apa rece ,
un praf de sare,
un pliculet praf de copt.
crema400 g smantana,
300 g branza dulce de vaci,
150 g zahar pudra,
un plic(10g) de gelatina,
sirop200 g apa,
150 g zahar,
vanilie
serbet cacaoa250 g zahar pudra,
2 linguri de miere,
o lingurita cacaoa,
100 g unt.
decorfrisca
2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

10 portii
1.Se separa albusurile de galbernusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece,pana se inatresc,
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca,20 de minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor,se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el ,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3 Se pregateste serbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu,zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.Se adauga si cacaoa si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt.Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi.Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Boema cu crema fina de branzica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Boema cu crema fina de branzica