Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o craticioara sau ibric, am pus laptele, untul, sarea si indulcitorul. Am pus pe foc si am amestecat mereu, pana s-a dizolvat untul complet. Daca este fierbinte tare o dam la frigider sa se raceasca, iar cand este doar calduta adaugam mierea si amestecam pana la dizolvarea completa. Pornim mixerul la viteza mica si prin gaura de la sistemul de protectie adaugam cate putin din amestecul din ibric. Lasam mixerul sa-si faca treaba aproximativ 10 minute pana aluatul este gata. Eu am mai folosit in plus 2 linguri de faina..ouale au fost mari si din cauza asta a necesitat un surplus de faina. Impartim aluatul in 4 parti, luam fiecare bucata in parte, o intindem cu sucitorul cam cat marimea tavii, o punem pe dosul tavii unsa cu putin unt si mai intindem cu mainile pana se aseaza perfect pe fundul tavii. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 4 maxim 5 minute. Procedam la fel si cu restul foilor.
Pt crema:jumatate din lapte il punem la fiert intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit vasul zepter pt prepararea cremei fierte) Restul de lapte il amestecam cu restul ingredientelor, mai putin untul si gemul. Cand laptele da in fiert adaugam amestecul de lapte rece cu celelalte ingrediente, amestecam mereu si lasam pe foc pana da din nou in clocot. Am oprit focul, am pus capacul si am lasat crema pana s-a racit complet(dureaza cateva ore). Untul se mixeaza spuma, se adauga treptat cate o lingura din crema fiarta si racita.
Pt asamblare: punem prima foaie in tava mare a aragazului, cea pe fundul careia am copt foile. Punem jumatate din crema si intindem, asezam alta foaie, punem gemul, alta foaie, restul de crema si ultima foaie. Am acoperit cu folie alimentara, am pus deasupra o alta tava cu ceva greutate in ea, am dat la frigider pana a doua zi.
Sa va fie de folos!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii