Prajitura Albinita

Portii
20
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Albinita

Ingrediente

  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
  • pt foi:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 700 gr faina
  • pt crema:
  • 1 litru lapte
  • coaja si sucul de la 1 portocala
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 250 gr gris
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
  • 1 borcan gem de mure

Mod de preparare

Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o craticioara sau ibric, am pus laptele, untul, sarea si indulcitorul. Am pus pe foc si am amestecat mereu, pana s-a dizolvat untul complet. Daca este fierbinte tare o dam la frigider sa se raceasca, iar cand este doar calduta adaugam mierea si amestecam pana la dizolvarea completa. Pornim mixerul la viteza mica si prin gaura de la sistemul de protectie adaugam cate putin din amestecul din ibric. Lasam mixerul sa-si faca treaba aproximativ 10 minute pana aluatul este gata. Eu am mai folosit in plus 2 linguri de faina..ouale au fost mari si din cauza asta a necesitat un surplus de faina. Impartim aluatul in 4 parti, luam fiecare bucata in parte, o intindem cu sucitorul cam cat marimea tavii, o punem pe dosul tavii unsa cu putin unt si mai intindem cu mainile pana se aseaza perfect pe fundul tavii. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 4 maxim 5 minute. Procedam la fel si cu restul foilor.


Pt crema:jumatate din lapte il punem la fiert intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit vasul zepter pt prepararea cremei fierte) Restul de lapte il amestecam cu restul ingredientelor, mai putin untul si gemul. Cand laptele da in fiert adaugam amestecul de lapte rece cu celelalte ingrediente, amestecam mereu si lasam pe foc pana da din nou in clocot. Am oprit focul, am pus capacul si am lasat crema pana s-a racit complet(dureaza cateva ore). Untul se mixeaza spuma, se adauga treptat cate o lingura din crema fiarta si racita.


Pt asamblare: punem prima foaie in tava mare a aragazului, cea pe fundul careia am copt foile. Punem jumatate din crema si intindem, asezam alta foaie, punem gemul, alta foaie, restul de crema si ultima foaie. Am acoperit cu folie alimentara, am pus deasupra o alta tava cu ceva greutate in ea, am dat la frigider pana a doua zi.


Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.