Ingrediente
● Foi: |
● 10 linguri lapte |
● 10 linguri zahar |
● 10 linguri ulei |
● 1 lingurita amoniac stins in otet |
● 2 oua |
● sare |
● faina cat cuprinde |
● Crema: |
● 1 litru lapte |
● 8 linguri rase faina |
● 6 linguri rase zahar |
● zeama si coaja de la o lamaie |
● 200 g unt |
Mod de preparare
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.
Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa ii faci un review.
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.
Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany