Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.
Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii