Ingrediente
● BLAT |
● 10 oua |
● 12 linguri zahar |
● 8 linguri faina |
● 2 linguri faina |
● 2 linguri Nesquick |
● CREMA |
● 500 gr margarina (unt) eu am pus unt vrac |
● 300 gr zahar |
● 100 gr cacao |
● 50 gr Nesquick |
● 15 linguri lapte |
● 100 gr alune de padure pisate |
● SIROP |
● 200 ml apa |
● 50 g zahar |
● 3 linguri Nesquick |
● GLAZURA |
● 500 gr frisca lichida |
Mod de preparare
BLATUL
Se bate un blat normal ca de tort si se da la cuptor in tava unsa si infainata; in cuptorul preincalzit in prealabil; blatul cand este rece se imparte in doua;
CREMA
Se fierbe pe aburi: zaharul, cacaua, Nesquick si laptele pana se ingroasa; apoi se pune la racit; cand e rece crema se adauga untul si alunele pisate;
SIROPUL
Se fierb toate la un loc pana da in clocot putin; siropul se pune mai bine caldut, deoarece se insiropeaza mai bine;
MODUL DE ARANJARE
- blat
- sirop
- crema
- blat
- sirop
- crema
- frisca
Daca doriti sa puneti deasupra peste frisca ceva de ornament se poate pune : bombonele de ciocolata; ciocolata rasa sau pudra de Nesquick.
Va doresc spor la treaba!
Poze nu am sa postez; dar cand o sa mai fac prajitura am sa fac si o sa postez. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura" nu uita sa ii faci un review.
Se bate un blat normal ca de tort si se da la cuptor in tava unsa si infainata; in cuptorul preincalzit in prealabil; blatul cand este rece se imparte in doua;
CREMA
Se fierbe pe aburi: zaharul, cacaua, Nesquick si laptele pana se ingroasa; apoi se pune la racit; cand e rece crema se adauga untul si alunele pisate;
SIROPUL
Se fierb toate la un loc pana da in clocot putin; siropul se pune mai bine caldut, deoarece se insiropeaza mai bine;
MODUL DE ARANJARE
- blat
- sirop
- crema
- blat
- sirop
- crema
- frisca
Daca doriti sa puneti deasupra peste frisca ceva de ornament se poate pune : bombonele de ciocolata; ciocolata rasa sau pudra de Nesquick.
Va doresc spor la treaba!
Poze nu am sa postez; dar cand o sa mai fac prajitura am sa fac si o sa postez. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinaraluca2000
• 03.06.2009 14:56:00
Sunt ferm convinsa ca este foarte buna "prajitura", am sa o fac si eu.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.06.2009 10:17:07
iti garantez ca e foarte buna de te lingi pe degete;)