Prajitura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT
  • - 10 oua
  • - 12 linguri zahar
  • - 8 linguri faina
  • - 2 linguri faina
  • - 2 linguri Nesquick
  • CREMA
  • - 500 gr margarina (unt) eu am pus unt vrac
  • - 300 gr zahar
  • - 100 gr cacao
  • - 50 gr Nesquick
  • - 15 linguri lapte
  • - 100 gr alune de padure pisate
  • SIROP
  • - 200 ml apa
  • - 50 g zahar
  • - 3 linguri Nesquick
  • GLAZURA
  • - 500 gr frisca lichida

Mod de preparare

BLATUL
Se bate un blat normal ca de tort si se da la cuptor in tava unsa si infainata; in cuptorul preincalzit in prealabil; blatul cand este rece se imparte in doua;

CREMA
Se fierbe pe aburi: zaharul, cacaua, Nesquick si laptele pana se ingroasa; apoi se pune la racit; cand e rece crema se adauga untul si alunele pisate;

SIROPUL
Se fierb toate la un loc pana da in clocot putin; siropul se pune mai bine caldut, deoarece se insiropeaza mai bine;

MODUL DE ARANJARE
- blat
- sirop
- crema
- blat
- sirop
- crema
- frisca
Daca doriti sa puneti deasupra peste frisca ceva de ornament se poate pune : bombonele de ciocolata; ciocolata rasa sau pudra de Nesquick.


Va doresc spor la treaba!
Poze nu am sa postez; dar cand o sa mai fac prajitura am sa fac si o sa postez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate