Pregatim blatul, astfel:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.
Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.
Adaugam nuca macinata si omogenizam.
Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam.
Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult.
Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.
Pregatirea cremei:
Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine.
Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire.
Frecam spumos cu esenta de vanilie.
Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema.
Impartim aceasta crema in doua.
Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta.
Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea prajiturii:
Peste blatul racit se intinde crema cu cocos.
Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka.
Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam.
Presaram cu nuca de cocos rasa.
Punem la frigider pana a doua zi.
Prajitura se taie bine dupa ce a stat cateva ore la rece, cu ajutorul unui cutit cu lama ingusta si foarte bine ascutit.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii