Prajitura 2 creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura 2 creme

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 11 linguri zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 pachet margarina
  • 1 pachet unt (80% grasime)
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 200 gr nuca de cocos rasa
  • 3 pachete biscuiti Petit beurre
  • 1 cana lapte dulce fiert
  • 4 linguri Inka
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Pregatim blatul, astfel:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.

Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.
Adaugam nuca macinata si omogenizam.
Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam.
Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult.

Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.

Pregatirea cremei:

Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine.

Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire.
Frecam spumos cu esenta de vanilie.

Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema.

Impartim aceasta crema in doua.
Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta.

Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca.

Asamblarea prajiturii:

Peste blatul racit se intinde crema cu cocos.
Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka.
Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam.
Presaram cu nuca de cocos rasa.

Punem la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie bine dupa ce a stat cateva ore la rece, cu ajutorul unui cutit cu lama ingusta si foarte bine ascutit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Cartofi taranesti
Bucataras.RO

Cartofi taranesti

Reteta preluata de la Rocsi... >:d<

Cartofi taranesti
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala