Prajitura 2 creme

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri nuca macinata
2 linguri faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
Pentru crema:
2 oua
1 plic budinca de vanilie
11 linguri zahar
400 ml lapte dulce
1 pachet margarina
1 pachet unt (80% grasime)
2 linguri cacao
esenta de vanilie
200 gr nuca de cocos rasa
3 pachete biscuiti Petit beurre
1 cana lapte dulce fiert
4 linguri Inka
1 lingura zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Pregatim blatul, astfel:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.

Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.
Adaugam nuca macinata si omogenizam.
Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam.
Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult.

Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.

Pregatirea cremei:

Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine.

Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire.
Frecam spumos cu esenta de vanilie.

Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema.

Impartim aceasta crema in doua.
Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta.

Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca.

Asamblarea prajiturii:

Peste blatul racit se intinde crema cu cocos.
Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka.
Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam.
Presaram cu nuca de cocos rasa.

Punem la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie bine dupa ce a stat cateva ore la rece, cu ajutorul unui cutit cu lama ingusta si foarte bine ascutit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura 2 creme" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  08.12.2015 05:51:52

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

gabrielaleona
•  31.08.2013 18:00:53

Azi am facut si eu aceasta prajitura si mi-a iesit foarte bine. Multumesc celei care a postat-o si mai asteptam si altele.

alina_i
•  22.03.2010 21:26:31

magopina82 - eu consider ca este crema exact atata cata trebuie!
Tu poti proceda cum doresti... Spor la lucru si sper sa-ti placa prajitura :)

magopina82
•  12.03.2010 17:23:28

arata foarte ine am sa o fac si eu dar cred ca o sa dublez crema mi se pare putina ce zici?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura 2 creme