Potcoave cu Gutui

Complexitate
redusa
Potcoave cu Gutui

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1 ou
  • 25 g drojdia proaspata
  • 100 g zahar
  • unt pentru uns foile
  • lapte cat e necesar pt a face un aluat potrivit de tare
  • 2 - 3 gutui
  • zahar dupa gust pt calit gutuile
  • o lingurita rasa de sare
  • arome (vanilie, coaja rasa de lamaie)

Mod de preparare

Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut si o lingura de zahar, se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, oul apoi drojdia inmuiata, se framanta adaugand lapte caldut pana cand se face un aluat nu foarte tare, ca la orice placinta. Se acopera cu un prosop si se lasa cam 1 ora la crescut, eu am pus ligheanul in cuptorul cu microunde, unde e protejat de curentii de aer.

Se rad gutuile pe razatoarea mare sa adauga zahar dupa gust, cine doreste poate pune si nuci si se pune la calit. Se ia o bucata de aluat (cam cat un mar de mare), se intinde cat mai subtire posibil, se unge foaia cu unt moale, la temperatura camerei, se taie fasii intr-o parte asa ca in foto, se pune o fasie de gutui calite si se face un sul de placinta.

Ca sa fie mai divers, eu le-am taiat in bucati si le-am dat forma de potcoave. Se mai lasa la dospit inca 30-45 minute, intr-un loc cald, inainte de a le baga la cuptorul preincalzit se ung cu unt topit amestecat cu putin zahar, se coc la foc moderat. Cand sant calde, se pudreaza cu zahar praf vaniliat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie