Dizolva drojdia si o lingura cu zahar in putin lapte caldut. Presara 100 g faina si amesteca usor. Lasa la crescut 30 de minute, incorporeaza restul de faina, ouale batute cu zaharul si sare. Framanta bine si toarna treptat restul de lapte caldut.
Aproape de final, pune uleiul. Lasa la crescut, la loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Intinde cercuri din aluat. In mijloc, pune sferturi de caise pudrate cu putin zahar vanilat si aduna luatul astfel incat sa obtii un portofel. Aseaza portofelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa-le sa creasca 30 de minute, apoi coacele 45 de minute.
Se pot servi cu suc de fructe sau iaurt de fructe.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii