Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta din aluat fraged cu fructe si crema

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • Aluatul
  • 100 g margarină
  • 400 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru cremă
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g de zahăr
  • 300 g smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 albușuri
  • 1 kg de prune, nectarine (fără sâmburi, tăiate ) proaspete sau congelate
  • (poți folosi fructe de sezon vișine, cireșe, caise, rubarbără ( revent), căpșuni etc.)

Mod de preparare

Într-un castron freacă margarina, gălbenușurile, zahărul până se omogenizează, adaugă laptele, la urmă făina, amestecată neaparat cu praful de copt. Amestecă aluatul cu mâna, fără să frămanți prea mult, până când incorporezi toate ingredientele, pune-l în frigider timp de 30 de minute.
În acest timp, pregătește prunele și nectarinele (toate 1 kg) fără sâmburi și taie-le felii, apoi presara-le cu 2 linguri de gris.
Scoate aluatul din frigider, pune pe o folie de nailon, așezat pe masă și presară cu puțină făină, da forma unui dreptunghi, aplatizează cu mâna, să aibă peste tot aceeași grosime și marginile drepte, întinde cu sucitorul o foaie de mărimea tăvii (28/40), așază în tava tapetată cu hârtie de copt, partea de sus să fie baza, apoi scoate folia de nailon, presară cu 2 linguri de pesmet sau griș ( care vor absorbi zeama pe care acestea o lasă la copt, astfel aluatul nu se va umezi ); pentru aromă, se poate folosi scorțișoară, în acest caz amestecă cu fructele odată cu grișul. În cazul în care nu folosești hârtie de copt, nu trebuie tapetata tava, în schimb este necesar să ridici marginile aluatului pe care lipești de marginea tăvii de jur imprejur.
Împarte fructele pe foaia din tavă, peste care se toarnă următoarea cremă: amestecă 2 gălbenușuri cu zahărul, smântâna, 2 linguri de făină și în final, 4 albușuri bătute spumă tare ( trebuie să-l amesteci ușor, cu un bătător tip pară, de jos în sus )
Se introduce tava în cuptor, in prealabil încălzit la foc mediu ( 180 grade C) 40-50 minute până se va rumeni ușor ( marou auriu ). In cazul in care cuptorul nu coace uniform, după 30 minute întoarce tava. Lasă să se răcească în tavă, după care taie felii, presară cu zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute