Ingrediente
● 1 cub mic drojdie proaspătă |
● făină cât cuprinde (aprox. 500 gr) |
● 1 linguriţă sare |
● 1 linguriţă zahăr sau echivalentul în îndulcitor |
● 250 g margarină |
● 350 ml borş |
● 5-6 mere |
● 1/2 linguriţă scorţişoară |
● pesmet |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
30min

PORȚII
10 portii
O reţetă de post de plăcintă cu mere şi aluat fraged.
Mod de preparare:
Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă scortişoara şi se lasă la răcit.
Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.
Se împarte aluatul în două pentru a lucra mai uşor.
Se întinde primul aluat în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.
Într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se aşază prima foaie de aluat, înlăturând aluatul în exces. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.
Celălalt aluat se întinde în foaie şi se decupează cercuri mici din el. Se acoperă plăcinta cu aceste cercuri, se unge cu apă.
Se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.
Timp total: aprox 50min.
Porţii: 10
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/placinta-cu-mere-si-aluat-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu mere si aluat de casa" nu uita sa ii faci un review.
Mod de preparare:
Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă scortişoara şi se lasă la răcit.
Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.
Se împarte aluatul în două pentru a lucra mai uşor.
Se întinde primul aluat în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.
Într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se aşază prima foaie de aluat, înlăturând aluatul în exces. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.
Celălalt aluat se întinde în foaie şi se decupează cercuri mici din el. Se acoperă plăcinta cu aceste cercuri, se unge cu apă.
Se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.
Timp total: aprox 50min.
Porţii: 10
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/placinta-cu-mere-si-aluat-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu mere si aluat de casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany