Placinte moldovenesti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinte moldovenesti

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina,
  • 150 gr zahar,
  • 3 oua,
  • 600-700 ml lapte,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 100 margarina
  • UMPLUTURA:
  • 1kg branza de vaci,
  • 200 gr zahar,
  • 4-5 oua,
  • 2-3 linguri de gris,
  • 1 esenta vanilie
  • ALTELE:
  • mai ai nevoie de 1 ou pentru uns placintele si ulei pentru tapetat tava

Mod de preparare

ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai ‘rustica’, foarte placuta).

Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.

Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie