Placinte moldovenesti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinte moldovenesti

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina,
  • 150 gr zahar,
  • 3 oua,
  • 600-700 ml lapte,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 100 margarina
  • UMPLUTURA:
  • 1kg branza de vaci,
  • 200 gr zahar,
  • 4-5 oua,
  • 2-3 linguri de gris,
  • 1 esenta vanilie
  • ALTELE:
  • mai ai nevoie de 1 ou pentru uns placintele si ulei pentru tapetat tava

Mod de preparare

ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai ‘rustica’, foarte placuta).

Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.

Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.