ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai rustica, foarte placuta).
Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.
Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii