Placinte moldovenesti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinte moldovenesti

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina,
  • 150 gr zahar,
  • 3 oua,
  • 600-700 ml lapte,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 100 margarina
  • UMPLUTURA:
  • 1kg branza de vaci,
  • 200 gr zahar,
  • 4-5 oua,
  • 2-3 linguri de gris,
  • 1 esenta vanilie
  • ALTELE:
  • mai ai nevoie de 1 ou pentru uns placintele si ulei pentru tapetat tava

Mod de preparare

ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai ‘rustica’, foarte placuta).

Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.

Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia