Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut.
Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic.
Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Umplutura-conservele de piersici le rasturnam intr-o strecuratoare.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul, esenta, piureul de mere, amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o pasta tare.
Luam jumatate de piersica bine scursa de sirop, adaugam o lingurita de nuca.
Lipim cate 2 jumatati umplute si presam usor.
Continuam pana ce terminam si dam la rece.
Ansamblare - tapetam o tava 30/22 cm cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, il intindemcu sucitorul o foaie care sa aiba marimea tavii in care facem prajitura.
Asezam foaia in tava, pudram un strat subtire de gris, asezam una langa alta piersici umplute.
In locurile libere, adaugam nuca grosier, adaugam deasupra si cea de-a doua foaie de aluat.
Sigilam bine lateralele si presam usor aluatul intre randurile de piersici.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 40 min, la foc mediu pana ce prajitura este aurie.
Intre timp, pregatim siropul-punem intr-o cratita zeama de la compot impreuna cu zaharul, punem pe foc mic sa fiarba pana ce siropul se ingroasa si este lipicios.
Cu 5 min inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam prajitura cu siropul de piersici.
Dam tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin.
Scoatem tava si lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si o feliem pentru servire.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii