Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut.
Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic.
Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Umplutura-conservele de piersici le rasturnam intr-o strecuratoare.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul, esenta, piureul de mere, amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o pasta tare.
Luam jumatate de piersica bine scursa de sirop, adaugam o lingurita de nuca.
Lipim cate 2 jumatati umplute si presam usor.
Continuam pana ce terminam si dam la rece.
Ansamblare - tapetam o tava 30/22 cm cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, il intindemcu sucitorul o foaie care sa aiba marimea tavii in care facem prajitura.
Asezam foaia in tava, pudram un strat subtire de gris, asezam una langa alta piersici umplute.
In locurile libere, adaugam nuca grosier, adaugam deasupra si cea de-a doua foaie de aluat.
Sigilam bine lateralele si presam usor aluatul intre randurile de piersici.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 40 min, la foc mediu pana ce prajitura este aurie.
Intre timp, pregatim siropul-punem intr-o cratita zeama de la compot impreuna cu zaharul, punem pe foc mic sa fiarba pana ce siropul se ingroasa si este lipicios.
Cu 5 min inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam prajitura cu siropul de piersici.
Dam tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin.
Scoatem tava si lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si o feliem pentru servire.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAstazi te voi te voi invata cum sa prepari o bautura ideala pentru o zi de vara: Sangria cu vin roze si zmeura. Reteta...
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrutSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii