Placinte cu piersici umplute

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinte cu piersici umplute

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 100-150 g smantana
  • Umplutura
  • 200 g nuca macinata
  • 380 g piure de mere
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 cutii de piersici
  • sirop
  • 100 g zahar
  • siropul de la conservele de piersici
  • Mai avem nevoie
  • 100 g nuca tocata grosier
  • putin gris
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut.

Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic.

Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura-conservele de piersici le rasturnam intr-o strecuratoare.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul, esenta, piureul de mere, amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o pasta tare.

Luam jumatate de piersica bine scursa de sirop, adaugam o lingurita de nuca.

Lipim cate 2 jumatati umplute si presam usor.

Continuam pana ce terminam si dam la rece.

Ansamblare - tapetam o tava 30/22 cm cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, il intindemcu sucitorul o foaie care sa aiba marimea tavii in care facem prajitura.

Asezam foaia in tava, pudram un strat subtire de gris, asezam una langa alta piersici umplute.

In locurile libere, adaugam nuca grosier, adaugam deasupra si cea de-a doua foaie de aluat.

Sigilam bine lateralele si presam usor aluatul intre randurile de piersici.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 40 min, la foc mediu pana ce prajitura este aurie.

Intre timp, pregatim siropul-punem intr-o cratita zeama de la compot impreuna cu zaharul, punem pe foc mic sa fiarba pana ce siropul se ingroasa si este lipicios.

Cu 5 min inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam prajitura cu siropul de piersici.

Dam tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si o feliem pentru servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
2
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
5
Dulciuri

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Parteneri
Cus-cus cu nuci si pesmet
Bucataras.RO

Cus-cus cu nuci si pesmet

Vazut la madi-marin. Bun bun.

Cus-cus cu nuci si pesmet
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti