Placinte cu branza dulce si stafide, ca la mama acasa

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza dulce si stafide, ca la mama acasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 1 cub drojdie
  • 500 ml lapte dulce
  • 2 oua
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 gr unt
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 200 gr stafide brune
  • pentru uns
  • 2 oua
  • seminte de mac

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si peste ea, adaugam ouale, esenta de rom, sare, unt si drojdia topita cu lapte dulce caldut; topim in lapte si zaharul si framantam un aluat suficient de tare, incat sa poata fi intins mai apoi, sub forma de foaie. Spre final, adaugam si uleiul si continuam framantarea pana se dezlipeste usor aluatul de pe maini.

Dupa ce am framantat, punem peste aluat un prosop si il lasam sa creasca cam o ora.
Intre timp, pregatim compozitia, amestecand toate ingredientele foarte bine si, cand aluatul a crescut, presaram faina pe masa si rupem cate o bucatica de aluat pe care o intindem sub forma de foaie rotunda, luam cu o lingura compozitie si punem peste foaia de aluat, rulam usor foaia sub forma de sul si aducem un capat spre interior, ruland usor, punem placinta in tava in care am pus hartie de copt.

Cand terminm de facut placintele, le ungem cu ou batut spuma, presaram mac din belsug si le dam la cuptorul incalzit, la foc potrivit, timp de o ora. Cand le scoatem din cuptor, le ungem cu miere de albine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie