Placinta rustica cu struguri

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta rustica cu struguri

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte cald
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pachet de unt topit si racit
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • 1 castronel cu boabe de struguri
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 galbenus
  • 2 linguri nuca macinata mai grosier sau taiata cu cutitul

Mod de preparare

In masina de paine se pun lapte, iaurt, ouale batute, untul topit, apoi faina, sare, drojdia si se programeaza programul de framantare.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola