Placinta Rulata cu Branza Dulce

Postat pe: 18-04-2013
(0)

Ingrediente

600 gr faina alba
25 gr drojdie
3 oua+1 ou pt uns
250 gr zahar +2 linguri
150 ml lapte caldut
100 ml apa minerala
1 lamaie
300 gr branza dulce de vaca
100 gr stafide
2 pliculete zahar vanilat
esenta de vanilie
100 gr margarina
1 vf cutit de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut.

Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut si apa minerala pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si framantam.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura: se amesteca branza de vaca, cu 100 gr zahar, 1 ou, stafidele, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar vanilat si putina zeama de lamaie.

Dupa ce aluatul a crescut se ia, se intinde cu sucitorul pe o masa unsa cu ulei, se pune umplutura de branza si se ruleaza. Se face forma unui melc, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor circa 40-45 de minute la foc mediu. Cand este gata se scoate si se unge cu apa cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta Rulata cu Branza Dulce" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta Rulata cu Branza Dulce