Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg/2 lb mere
  • 60 gr/1/4 cup zahar
  • 25 gr/ 3/4 oz unt fara sare, moale
  • coaja de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara (dupa gust)
  • Pentru aluat:
  • 85 gr/ 2/3 cup faina self-raising (cu sare si praf de copt in ea)
  • 40gr /1/3 cup faina alba normala
  • 50 gr / 1 3/4 oz unt fara sare (rece)
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte (aici poate trebuie mai mult, depinde de faina, eu pun cam 6 linguri)
  • 1 ou
  • zahar nerafinat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 C (350 F). Merele se curata de coaja si de cotor, se taie felii (8-12), se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, untul topit, coaja si sucul de la o lamaie si scortisoara.

Se pun intr-o tava (in cea in care se va coace prajitura), se acopera cu o folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ jumate de ora (sau pana merele sant moi). Eu folosesc mere cu pulpa mai moale. Daca folositi mere cu pulpa mai tare, timpul de coacere al lor este mai indelungat.

Inainte cu 5 minute de a scoate merele din cuptor se trece la pregatirea aluatului.

Se amesteca cele doua feluri de faina, se cern. Untul rece si taiat cubulete se pune peste faina si cu palmele se freaca impreuna pana cand faina are consistenta mai faramicioasa. Se pune zaharul si in mijlocul fainii se face un mic loc in care se pune oul batut si amestecat cu lapte. Se amesteca toate (acuma daca este cazul se mai adauga lapte ca sa fie un aluat mai moale, care sa curga din lingura, dar in acelasi timp sa isi mentina forma).

Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune din aluatul obtinut, cu lingura, galuste. Se acopera toata suprafata cu galuste din astea si apoi se stropeste cu zahar nerafinat.

Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in aluat iese afara curata.

Se serveste calda (se poare reincalzi la microunde) cu inghetata de vanilie deasupra si ornata cu frisca.

Nu se taie, se rupe cu lingura si se pune in farfurie si putin din sucul adunat in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia