Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg/2 lb mere
  • 60 gr/1/4 cup zahar
  • 25 gr/ 3/4 oz unt fara sare, moale
  • coaja de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara (dupa gust)
  • Pentru aluat:
  • 85 gr/ 2/3 cup faina self-raising (cu sare si praf de copt in ea)
  • 40gr /1/3 cup faina alba normala
  • 50 gr / 1 3/4 oz unt fara sare (rece)
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte (aici poate trebuie mai mult, depinde de faina, eu pun cam 6 linguri)
  • 1 ou
  • zahar nerafinat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 C (350 F). Merele se curata de coaja si de cotor, se taie felii (8-12), se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, untul topit, coaja si sucul de la o lamaie si scortisoara.

Se pun intr-o tava (in cea in care se va coace prajitura), se acopera cu o folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ jumate de ora (sau pana merele sant moi). Eu folosesc mere cu pulpa mai moale. Daca folositi mere cu pulpa mai tare, timpul de coacere al lor este mai indelungat.

Inainte cu 5 minute de a scoate merele din cuptor se trece la pregatirea aluatului.

Se amesteca cele doua feluri de faina, se cern. Untul rece si taiat cubulete se pune peste faina si cu palmele se freaca impreuna pana cand faina are consistenta mai faramicioasa. Se pune zaharul si in mijlocul fainii se face un mic loc in care se pune oul batut si amestecat cu lapte. Se amesteca toate (acuma daca este cazul se mai adauga lapte ca sa fie un aluat mai moale, care sa curga din lingura, dar in acelasi timp sa isi mentina forma).

Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune din aluatul obtinut, cu lingura, galuste. Se acopera toata suprafata cu galuste din astea si apoi se stropeste cu zahar nerafinat.

Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in aluat iese afara curata.

Se serveste calda (se poare reincalzi la microunde) cu inghetata de vanilie deasupra si ornata cu frisca.

Nu se taie, se rupe cu lingura si se pune in farfurie si putin din sucul adunat in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Bucataras.RO

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce