Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg/2 lb mere
  • 60 gr/1/4 cup zahar
  • 25 gr/ 3/4 oz unt fara sare, moale
  • coaja de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara (dupa gust)
  • Pentru aluat:
  • 85 gr/ 2/3 cup faina self-raising (cu sare si praf de copt in ea)
  • 40gr /1/3 cup faina alba normala
  • 50 gr / 1 3/4 oz unt fara sare (rece)
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte (aici poate trebuie mai mult, depinde de faina, eu pun cam 6 linguri)
  • 1 ou
  • zahar nerafinat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 C (350 F). Merele se curata de coaja si de cotor, se taie felii (8-12), se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, untul topit, coaja si sucul de la o lamaie si scortisoara.

Se pun intr-o tava (in cea in care se va coace prajitura), se acopera cu o folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ jumate de ora (sau pana merele sant moi). Eu folosesc mere cu pulpa mai moale. Daca folositi mere cu pulpa mai tare, timpul de coacere al lor este mai indelungat.

Inainte cu 5 minute de a scoate merele din cuptor se trece la pregatirea aluatului.

Se amesteca cele doua feluri de faina, se cern. Untul rece si taiat cubulete se pune peste faina si cu palmele se freaca impreuna pana cand faina are consistenta mai faramicioasa. Se pune zaharul si in mijlocul fainii se face un mic loc in care se pune oul batut si amestecat cu lapte. Se amesteca toate (acuma daca este cazul se mai adauga lapte ca sa fie un aluat mai moale, care sa curga din lingura, dar in acelasi timp sa isi mentina forma).

Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune din aluatul obtinut, cu lingura, galuste. Se acopera toata suprafata cu galuste din astea si apoi se stropeste cu zahar nerafinat.

Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in aluat iese afara curata.

Se serveste calda (se poare reincalzi la microunde) cu inghetata de vanilie deasupra si ornata cu frisca.

Nu se taie, se rupe cu lingura si se pune in farfurie si putin din sucul adunat in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa Un desert romanesc foarte...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia