Se freaca untul cu zaharul. Se adauga smantana, ouale intregi, coaja de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt. Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati faina (cenuta) pana rezulta un aluat bun de framantat. Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider o ora, timp in care pregatiti umplutura.
Spalati merele, curatati-le de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti merele rase intr-o oala - cu fundul dublu - de preferat - adaugati zahar si lasati pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand scad la jumatate. Potriviti cantitatea de zahar si daca ati mai adaugat, lasati sa clocoteasca cateva minute.
Lasati sa se raceasca iar intre timp coaceti aluatul.
Impartiti aluatul in doua. Dintr-o jumatate, intindeti o foaie cat tava. Puneti la copt aprox 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Din a doua jumatate de aluat faceti un grilaj pe care il coaceti separat aprox 15 minute, la foc mic.
Acum asamblati placinta astfel:
Puneti pe fundul tavii foaia intreaga, adaugati merele scazute si amestecate cu scortisoara macinata, apoi puneti deasupra grilajul de aluat copt. Apasati usor cu palmele, apoi lasati placinta pana a doua zi, la rece, ca sa se inmoaie foile si sa se poata taia usor.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii