Placinta cu Mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Mere

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana groasa (fermentata)
  • 150 g zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • aprox 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 6-8 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga smantana, ouale intregi, coaja de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt. Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati faina (cenuta) pana rezulta un aluat bun de framantat. Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider o ora, timp in care pregatiti umplutura.

Spalati merele, curatati-le de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti merele rase intr-o oala - cu fundul dublu - de preferat - adaugati zahar si lasati pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand scad la jumatate. Potriviti cantitatea de zahar si daca ati mai adaugat, lasati sa clocoteasca cateva minute.
Lasati sa se raceasca iar intre timp coaceti aluatul.

Impartiti aluatul in doua. Dintr-o jumatate, intindeti o foaie cat tava. Puneti la copt aprox 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Din a doua jumatate de aluat faceti un grilaj pe care il coaceti separat aprox 15 minute, la foc mic.

Acum asamblati placinta astfel:
Puneti pe fundul tavii foaia intreaga, adaugati merele scazute si amestecate cu scortisoara macinata, apoi puneti deasupra grilajul de aluat copt. Apasati usor cu palmele, apoi lasati placinta pana a doua zi, la rece, ca sa se inmoaie foile si sa se poata taia usor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste la cuptor - a la grec
4
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate
Bucataras.RO

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala