Placinta cu Dovleac si Esenta de Menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Dovleac si Esenta de Menta

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 500 gr faina
  • ulei (cat cuprinde)
  • 100 ml lapte
  • un vf cutit sare
  • Crema:
  • 500 gr pulpa de dovleac (daaa, si bostanii au pulpe)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoasa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingurita esenta de menta

Mod de preparare

Întâi de toate am preparat aluatul. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Într-un vas am pus făina şi i-am făcut o adâncitură în mijloc în care am pus ouăle, drojdia (topita in lapte caldut) şi sarea. Am amestecat bine, după care am luat la framantat (recunosc ca deşi am aparat de framantat de vreo 5 ani, nu l-am folosit niciodata. Mereu aleg metoda clasica), adaugând din cand în cand ulei, până am obţinut un aluat nelipicios. l-am acoperit cu un prosop şi l-am lăsat la dospit (la crescut).

Între timp, am pregătit dovleacul. l-am dat prin razatoare şi l-am călit în unt cam 10 minute. Am adaugat mirodeniile şi zaharul. Am amestecat bine şi l-am lasat să se raceasca.
PS. Eu am adaugat si cateva picaturi de esenta de menta si a avut un gust .... wow ...

Din aluat, am format 2 bile pe care apoi le-am intins (pe masa de bucatarie, tapetata cu faina, cu succitorul) si am obtinut doua foi subtiri. Pe fiecare foaie am pus un strat generos de dovleac si le-am rulat. Le-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu foina dupa care le-am uns cu oul batut.

Am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute.

Am pudrat cu zahar vanilat si am devorat cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu fructe
1
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Vinete umplute
Bucataras.RO

Vinete umplute

Un preparat delicios si de efect. Destinat vegetarienilor. Pentru post, inlocuiti branza cu tofu. 

Vinete umplute
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute