- intinzi o foaie sa zicem cit tava din aluatul 1 peste care ungi cu mina sau cu o lingura aluatul 2, rulezi ca o rulada totul si apoi rasucesti in spiarala ca sa iti incapa intr. Un castron si pui totul la rece minim 30 minute.
- pregatim crema: punem la fiert laptele cu zaharul, vanilia, ouala batute cu furculita si faina si lasam sa fiarba la foc mic amestecind mereu pina cind se leaga ca orice crema fiarta
- adaugi crema racita peste pèrima foaie de aluat intinsa in tava
- acoperim totul cu cealalta foaie de aluat
- coacem la 150-200 °C pina cind foaia devine aurie
- taiem si servim numai dupa ce e rece (de preferat sa pregatim prajitura de dimineata pentru a o servi seara)
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii