Placinta cu Branza (varianta Turceasca)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Branza (varianta Turceasca)

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • aprox 100 ml apa calda
  • sare
  • un varf de cutit
  • CREMA:
  • 300 g branza telemea
  • 50 g smantana
  • 100 g zahar tos
  • 3 albusuri de ou
  • stafide
  • coaja de lamaie;
  • 100g margarina pentru uns

Mod de preparare

ALUAT:
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.

Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.

In timpul acesta facem crema de branza.

Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.

Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa cu putina putina sare la fiert.

Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.

Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa din cratita. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.

Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.

Se pune un strat de crema de branza.

Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand cate un strat de crema.

Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.

Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.

Se raceste si se portioneaza.

Se serveste presarata cu zahar pudra.

CREMA:
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.

N-am avut in momentul pregatirii si putina nuca de cocos, ca adaugam in compozitie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari. Am folosit o tava de 24 x 24.

Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia