ALUAT:
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.
Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.
In timpul acesta facem crema de branza.
Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.
Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa cu putina putina sare la fiert.
Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.
Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa din cratita. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.
Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.
Se pune un strat de crema de branza.
Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand cate un strat de crema.
Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.
Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se raceste si se portioneaza.
Se serveste presarata cu zahar pudra.
CREMA:
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.
N-am avut in momentul pregatirii si putina nuca de cocos, ca adaugam in compozitie!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii