ALUAT:
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.
Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.
In timpul acesta facem crema de branza.
Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.
Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa cu putina putina sare la fiert.
Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.
Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa din cratita. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.
Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.
Se pune un strat de crema de branza.
Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand cate un strat de crema.
Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.
Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se raceste si se portioneaza.
Se serveste presarata cu zahar pudra.
CREMA:
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.
N-am avut in momentul pregatirii si putina nuca de cocos, ca adaugam in compozitie!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii