Placinta cu Branza (varianta Turceasca)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Branza (varianta Turceasca)

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • aprox 100 ml apa calda
  • sare
  • un varf de cutit
  • CREMA:
  • 300 g branza telemea
  • 50 g smantana
  • 100 g zahar tos
  • 3 albusuri de ou
  • stafide
  • coaja de lamaie;
  • 100g margarina pentru uns

Mod de preparare

ALUAT:
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma si un pic de sare.

Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit cam 15 min.

In timpul acesta facem crema de branza.

Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.

Cat facem prima foaie, punem o cratita cu 2 litri de apa cu putina putina sare la fiert.

Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.

Cand a inceput sa clocoteasca apa, foaia de aluat se scufunda max 10 sec in apa din cratita. Se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.

Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin.

Se pune un strat de crema de branza.

Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele punand cate un strat de crema.

Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita.

Se presara cu putin zahar tos si se baga tava la cuptor, pana se rumeneste frumos.

Se raceste si se portioneaza.

Se serveste presarata cu zahar pudra.

CREMA:
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu smantana, zaharul tos, albusurile batute spuma, stafidele si coaja de lamaie.

N-am avut in momentul pregatirii si putina nuca de cocos, ca adaugam in compozitie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia