Placinta cu branza si visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 160 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 30 gr unt
  • 15 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.
Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.
Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.
Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.
Umplutura:
Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.
Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.
La final ii dam aroma cu vanilie.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.
Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.
Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Carnati de curcan
Bucataras.RO

Carnati de curcan

Anul acesta am pregatit niste carnati mai usori, de curcan.

Carnati de curcan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!