Placinta cu branza si visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 160 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 30 gr unt
  • 15 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.
Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.
Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.
Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.
Umplutura:
Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.
Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.
La final ii dam aroma cu vanilie.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.
Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.
Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti