Placinta cu branza de vaci

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
7 linguri de lapte
7 linguri de ulei
6 linguri de zahar
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
400 gr faina
Pentru umplutura avem nevoie de:
500 g branza vaci
1 pahar zahar
stafide
2 plicuri zahar vaniliat
2 oua
2 linguri faina
2 lingurite gris

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
-amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
-peste compozitia racita punem oul si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine
-punem faina cat incape si framntam bine
-facem umplutura:amestecam toate ingredientele bine in bol , lasam deoparte
-facem din aluat 2 bile
-intindem prima bila,o punem in tava dupa care punem copozitia de branza
-intindem a doua bila, ungem cu ou si intepam cu fruculita deasupra
dam la copt 30 minute la 160 g
-placinta se raceste dupa care se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu branza de vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lidiad
•  17.11.2012 15:40:13

Eu am facut aceasta placinta si a iesit super iar aluatul l-am folosit si la placinta de mere si dovleac f. bun.Compozitia pentru aluat trebuie facuta in functie de dimensiunile tavi,daca tava este mare dublatii compozitia.Doamnelor nu stiatii ca trebuie unsa tava?grozav:))

laura2012
•  13.10.2012 20:51:21

Am incercat si eu minunatia de reteta. E un bullshit! Pur si simplu este o reteta proasta. Aluatul a iesit ca o ghiulea, gramajul pentru umplututura nu este calculat pentru o tava normala de cuptor, nici macar pentru o tava de 30x40 cm, cat e a mea. Pentru aceasta tava de 30x40 cm, a trebuit sa fac compozitie dubla de umplutura (deci cu 1 kg de branza de vaci), plus alte si alte upgrade-uri care mi-au luat mai mult timp decat mi-am alocat pentru placinta asta. O stelutza si de la mine.

ankabrunetha
•  07.01.2011 16:10:30

adevarate bucatarese suneti....cine a pus reteta aici de unde sa stie ce tava aveti voi acasa ca sa va spuna gramajul excat pentru ce faceti.....si in legatura cu unsul tavii....daca nici atat nu ati stiut ,mai bine va lasati de bucatarie ca nu cumva sa va otraviti familia pentru ca nu stiti ce inseamna un anumit ingredient postat de cineva pe internet....

flore19
•  05.02.2010 15:48:41

Dr_cat are dreptate... Si eu am facut reteta azi si aluatul nu este suficient, noroc ca stiu unele trucuri si pana la urma am reusit ca altfel nu mi-ar fi iesit...
Ar trebui sa se mentioneze pentru cate persoane este sau genul asta de detalii, ca sa stim daca are rost sau nu sa o incercam...

dr_cat
•  31.01.2009 18:26:21

mi-am facut cont numai pt a spune ca aceasta reteta este o bazaconie....!!!!
cine a scris-o nu a dat detalii despre textura aluatului, daca tava se unge, ce dimensiuni are tava.....am facut reteta si cand am pus foaia de deasupra s-a strans aluatul si acopera doar jumatate din placinta.....ce porcarie de retata!
NU MAI POSTATI RETETE DACA NU DATI TOATE DETALIILE!
probabil autoarea si-a dat si un vot de 5 stele.....total neprofesionalist!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu branza de vaci