Uleiul si apa se fierb. Intr-un vas mai mare se pune faina, in mijlocul acesteia se face o scobitura in care se adauga lichidele. Atentie: Compozitia obtinuta se amesteca cu doua linguri de lemn, nu se foloseste mana. Se amesteca repede!!!
Dupa ce am amestecat bine se adauga stafidele, zaharul, zaharul vanilat, si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie sau otet.
Se amesteca compozitia bine pana ce se dizolva zaharul, dupa care se pune intr-o tava, tava nu trebuie unsa cu ulei (compozitia de placinta are suficient ulei). Placinta se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a permite eliminarea aerului din interior in timpul coacerii.
Se pune in cuptorul in prealabil incins, si se lasa sa se coaca la foc potrivit.
Dupa ce s-a rumenit pe deasupra, si a trecut de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la racit.
Se serveste rece, taiata bucatele potrivite.
Reteta este postata pentru o singura portie ... iar in poze este portie dubla: wink: ... pentru familia mea numeroasa de la Dragasani: flower:
Placinta nu este asa aspectuoasa, pe cat de gustoasa este: peace: ... consistenta acesteia este usor sfaramiciosa.
Pofta buna!!!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii