Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e fiarta se strecoara, se pune deoparte 50 ml zeama in care a fiert aceasta.
Fasolea se da prin masina de tocat cu ciur foarte marunt, sau se toaca la robotul de bucatarie impreuna cu 50 ml zeama ( zeama in care a fiert fasolea, daca nu avem la dispozitie niic una nici alta pasam fasolea printo strecuratoare).
Facem un sirop din 200 gr zahar si 30 ml apa. Punem intr-o cratita cei 200 gr zahar impreuna cu 30 ml apa si punem la fiert pana zaharul se topeste. Acest sirop il adaugam la fasolea macinata
Adaugam zaharul vanilat si cele 3 linguri de esenta de rom. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza si dam pireul astfel condimentat la rece.
Servim cu frisca.
Acest pireu fals il putem folosi si ca umplutura la diverse prajituri sau torturi. Daca dorim sa il folosim in scop de umplutura adaugam la el un pic de pesmet sa aiba consitenta mai groasa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii