Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e fiarta se strecoara, se pune deoparte 50 ml zeama in care a fiert aceasta.
Fasolea se da prin masina de tocat cu ciur foarte marunt, sau se toaca la robotul de bucatarie impreuna cu 50 ml zeama ( zeama in care a fiert fasolea, daca nu avem la dispozitie niic una nici alta pasam fasolea printo strecuratoare).
Facem un sirop din 200 gr zahar si 30 ml apa. Punem intr-o cratita cei 200 gr zahar impreuna cu 30 ml apa si punem la fiert pana zaharul se topeste. Acest sirop il adaugam la fasolea macinata
Adaugam zaharul vanilat si cele 3 linguri de esenta de rom. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza si dam pireul astfel condimentat la rece.
Servim cu frisca.
Acest pireu fals il putem folosi si ca umplutura la diverse prajituri sau torturi. Daca dorim sa il folosim in scop de umplutura adaugam la el un pic de pesmet sa aiba consitenta mai groasa.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaClatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...
Clatite pufoase reteta fara zaharDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii