Piramida

Postat pe: 12-02-2012
(2)

Ingrediente

250 g miez de nuca sau migdale macinate
250 g zahar pudra proaspat cernut si 3 linguri cu zahar pudra pentru decor
200 g biscuiti macinati
2 linguri cu cacao
2 oua
1 foaie napolitana
Pentru crema:
100 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
200 g zahar pudra proaspat cernut
1 pachetel cu zahar vanilat
2 galbenusuri fierte tari, trecute ulterior prin sita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- Se amesteca intr-un bol migdalele macinate / miezul de nuca macinat in prealabil, zaharul pudra, biscuitii macinati, cacaoa si ouale (eu am amestecat ingredientele cu mana).
- Din amestecul pregatit se formeaza cu palmele bucatele ce se trec prin zahar pudra apoi se pun in forma, presand usor compozitia cu degetele.

- Compozitia se scoate din forma cu grija ... rezultand astfel prima prajitura (pana la final, din aceste ingrediente veti obtine aproximativ 26 de prajituri).
- Fiecare prajitura se scobeste putin la baza, cu multa grija, realizand astfel ”un mic adapost” pentru crema ce urmeaza sa fie pregatita.

- Pentru crema: Se mixeaza (folosind paletele spiralate) intr-un bol untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile fierte si trecute in prealabil prin sita. Se obtine o crema cu care se umple baza prajiturii. Intr-un timp de lucru ulterior, se poate adauga un strat suplimentar de crema (optional) la baza piramidei.

- Se ”decupeaza” foaia de napolitana dupa dimensiunile bazei piramidei (obtinand in acest mod cercuri de napolitana). Foaia de napolitana in forma de cerc, se pune la baza piramidei, acoperind astfel crema.
*- reteta originala mentioneaza miez de nuca insa eu am folosit migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piramida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  16.02.2012 14:54:32

Te pup Iulia, Iti multumesc si te imbratisez cu mult drag.

iuliajewel
•  16.02.2012 14:26:00

Dragalase prajiturelele, isteata forma din care ies, harnicute mainile si rabdatoare stapana lor :)
Bravo fata draga!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piramida