Pinza Bolognese (varianta Simpla)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pinza Bolognese (varianta Simpla)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet de praf de copt
  • Pt umplutura:
  • 1 borcan de mostarda bolognese: adica un magiun facut din: gutui, mere, pere, prune si portocale (spre deosebire de alte mostarde care sunt magiunuri ca la noi, dar se adauga si esenta de mustar, asa incit dulcele se imbina cu gustul mustarului si me

Mod de preparare

Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte).

Din compozitia de mai sus ies 3 pinze.

Se amesteca toate ingredientele si se framinta sa rezulte un aluat compact ca cel de tarta sau de biscuiti. Se pune in vas acoperit sau in folie de plastic in frigider pt 30 min.

Se intinde o foaie subtire de circa 1/2 cm. Foaia se imparte imaginar in trei parti... Se unge cu marmelada mai multa in centru si mai putina pe marginile din stinga si din dreapta foii, se ridica marginea din stinga si se inchide spre centru apoi la fel si partea din dreapta... obtinem un singur dreptunghi ca in poza. Asezat in tava se da la cuptorul incalzit deja la 180C pina cind se coloreaza frumos auriu (pinza mea s-a cam pirlit ca n-am fost atenta si a fost focul mai tare).

Se lasa citeva minute sa se racoreasca la scoaterea din cuptor si se taie felii, daca se va raci nu se va mai taia bine, devine crocanta/casanta ca orice aluat de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie