Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte).
Din compozitia de mai sus ies 3 pinze.
Se amesteca toate ingredientele si se framinta sa rezulte un aluat compact ca cel de tarta sau de biscuiti. Se pune in vas acoperit sau in folie de plastic in frigider pt 30 min.
Se intinde o foaie subtire de circa 1/2 cm. Foaia se imparte imaginar in trei parti... Se unge cu marmelada mai multa in centru si mai putina pe marginile din stinga si din dreapta foii, se ridica marginea din stinga si se inchide spre centru apoi la fel si partea din dreapta... obtinem un singur dreptunghi ca in poza. Asezat in tava se da la cuptorul incalzit deja la 180C pina cind se coloreaza frumos auriu (pinza mea s-a cam pirlit ca n-am fost atenta si a fost focul mai tare).
Se lasa citeva minute sa se racoreasca la scoaterea din cuptor si se taie felii, daca se va raci nu se va mai taia bine, devine crocanta/casanta ca orice aluat de biscuiti.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataVa prezint prajitura din care gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul...
Prajitura cu branza dulce si stafideRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii