Piinea Episcopului in 3 Culori (Chec in 3 Culori)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piinea Episcopului in 3 Culori (Chec in 3 Culori)

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • cacao
  • zahar pudra
  • unt si faina pentru uns tava sau hirtie de copt

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Preparam compozitia galbena:
- In castronul cu galbenusuri adaugam 3 linguri cu zahar si mixam pina cind devine o spuma si se albesc putin la culoare
- adaugam 3 linguri cu ulei, coaja rasa de lamiie, 3 linguri cu faina cernuta (eu le-am pus cu virf caci lingurile mele nu-s foarte mari) in care amestecam 1/2 de lingurita de praf de copt si mixam totul pina devine o crema

Preparam compozitia alba
- in castronul cu albusuri adaugam restul de 3 linguri de zahar si mixam pina optinem o spuma ca o bezea
- adaugam uleiul ramas (3 linguri) si amestecam bezeaua cu o lingura de jos in sus ca sa se incorporeze bine
- adaugam si faina cernuta (4 linguri) amestecata deja cu praful de copt si amestecam tot vertical

Ungem tava cu unt si presaram faina, apoi turnam compozitia galbena peste care presaram prin sita /strecuratoarea de ceai cacao amara intr-un strat gros cam cit lama de cutit si apoi adaugam si compozitia de albus.

Batem tava putin de masa (trebuia sa fac asta si imediat dupa ce am pus compozitia de galbenusuri, n-am facut-o si se vede... au iesit gaurele). Daca vreti sa aveti un chec fara gaurele (mai frumos ca al meu), atunci bateti tava si dupa ce puneti prima compozitie.

Introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 30 minute la 180°C. Facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca checul pe un gratar si apoi il pudram cu zahar, taiem si servim.
Nota: cred ca merge foarte bine si cu glazura de ciocolata sau cu glazura alba de zahar cu lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia