Piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Piersici

Ingrediente

  • aluat:
  • - 3 oua
  • - 200g zahar pudra
  • - 200ml ulei
  • - 1 pac praf copt
  • - 1 pac zahar veniliat
  • - 1 lamiie coaja
  • - 600-700g faina
  • Umplutura:
  • - 250g nuci macinate
  • - 50g zahar pudra
  • - 20g cacao
  • - 1 pac zahar vaniliat
  • - 10 ls rom
  • - 6 ls marmelada acrisoara
  • - 2 ls suc lamiie
  • - 2 ls suc portocale
  • - 2 ls srafide inmuiate in rom
  • Decor:
  • - coloranti alimentari (rosu,galben si verde)
  • - 500g zahar tos

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700g. deoarece depinde de marimea oualor.

Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g. Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele. Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min.

Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata. Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umplutura urmatoare.

Mod preparare-umplutura:

Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile), cu cacaoa, cu zaharul si zaharul vaniliat.

Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.

Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare. In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.

Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici, prima data cu galben, putin cu verde si rosu, dupa care imediat se dau prin zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa