Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Aluat de tarta (la alegere)
  • 4 bete de rubarba
  • 300 - 400 g capsuni
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 120-150 - g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de budinca de vanilie instant (la rece)
  • frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare

Se intinde foaia de aluat in forma de tarta (asta daca nu folositi din cea gata preparata, din comert ), se pune o hartie de copt deasupra aluatului si cateva boabe de fasole si se da la copt pana prinde o culoare usor aurie...

Nu se coace decat pe jumatate, asta ca sa prevenim ramanerea aluatului necopt pe fundul tartei, dupa ce punem umplutura si dam din nou la cuptor...

In timpul coacerii, pregatim umplutura... se spala fructele, se curata de impuritati, rubarba se taie bucati de 1,5 cm, capsunile se taie in doua sau patru, asta depinde de marimea lor (aici merge si alte fructe daca nu aveti rubarba... ex visine, agrise sau mere acre).

Ouale se bat apoi se adauga budinca de vanilie, laptele, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Fructele se pun in farfuria de tarta care deja este coapta pe jumatate, temperatura cuptorului este la minim. Se toarna apoi crema lichida peste fructe si se da la cuptor, se coace aprox o ora jumate sau pana crema este inchegata bine.

Cuptorul se tine la foc mic pentru a preveni arderea aluatului pe margini. Eu, in timpul coacerii am mai deschis usa la cuptor si a mai apasat cu furculita fructele, ca sa fiu sigura ca nu se usuca prea tare si se acopera bine de crema.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa