Se intinde foaia de aluat in forma de tarta (asta daca nu folositi din cea gata preparata, din comert ), se pune o hartie de copt deasupra aluatului si cateva boabe de fasole si se da la copt pana prinde o culoare usor aurie...
Nu se coace decat pe jumatate, asta ca sa prevenim ramanerea aluatului necopt pe fundul tartei, dupa ce punem umplutura si dam din nou la cuptor...
In timpul coacerii, pregatim umplutura... se spala fructele, se curata de impuritati, rubarba se taie bucati de 1,5 cm, capsunile se taie in doua sau patru, asta depinde de marimea lor (aici merge si alte fructe daca nu aveti rubarba... ex visine, agrise sau mere acre).
Ouale se bat apoi se adauga budinca de vanilie, laptele, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Fructele se pun in farfuria de tarta care deja este coapta pe jumatate, temperatura cuptorului este la minim. Se toarna apoi crema lichida peste fructe si se da la cuptor, se coace aprox o ora jumate sau pana crema este inchegata bine.
Cuptorul se tine la foc mic pentru a preveni arderea aluatului pe margini. Eu, in timpul coacerii am mai deschis usa la cuptor si a mai apasat cu furculita fructele, ca sa fiu sigura ca nu se usuca prea tare si se acopera bine de crema.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.O inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii