Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Aluat de tarta (la alegere)
  • 4 bete de rubarba
  • 300 - 400 g capsuni
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 120-150 - g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de budinca de vanilie instant (la rece)
  • frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare

Se intinde foaia de aluat in forma de tarta (asta daca nu folositi din cea gata preparata, din comert ), se pune o hartie de copt deasupra aluatului si cateva boabe de fasole si se da la copt pana prinde o culoare usor aurie...

Nu se coace decat pe jumatate, asta ca sa prevenim ramanerea aluatului necopt pe fundul tartei, dupa ce punem umplutura si dam din nou la cuptor...

In timpul coacerii, pregatim umplutura... se spala fructele, se curata de impuritati, rubarba se taie bucati de 1,5 cm, capsunile se taie in doua sau patru, asta depinde de marimea lor (aici merge si alte fructe daca nu aveti rubarba... ex visine, agrise sau mere acre).

Ouale se bat apoi se adauga budinca de vanilie, laptele, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Fructele se pun in farfuria de tarta care deja este coapta pe jumatate, temperatura cuptorului este la minim. Se toarna apoi crema lichida peste fructe si se da la cuptor, se coace aprox o ora jumate sau pana crema este inchegata bine.

Cuptorul se tine la foc mic pentru a preveni arderea aluatului pe margini. Eu, in timpul coacerii am mai deschis usa la cuptor si a mai apasat cu furculita fructele, ca sa fiu sigura ca nu se usuca prea tare si se acopera bine de crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc