Intr-un bol adaugati: untul de arahide, 100 g de unt pastrat la temperatura camerei, 1 ou
si 1 lingurita de esenta de vanilie.
Amestecati totul bine cu o spatula, lingura de lemn, sau chiar cu mixerul, pana oul este bin eincorporat in compozitie.
Adaugati 1/2 cana zahar granulat si 1/2 cana zahar brun.
Amestecati bine.
Iar acum, adaugati ingredientele uscare:
1 cana de faina, 1/4 lingurita sare si 1/2 lingurita praf de copt (le amestecati pe cele 3 ingrediente intr-un vas separat, dupa care le incorporati in compozitia formata mai sus).
Amestecatile bine si pregatiti-va sufleteste pentru a va crea buscuitii. Eu am luat o lingura de masurat si cu ajutorul acesteia am format bilutele, dupa care le-am dat traditionala forma de peanut butter cookies, apasandu-le cu furculita.
Bagati biscuitii obtinuti la cuptorul incins la 175*c pentru cca 7 - 10 min (depinde de la un cuptor la altul, de aceea va sfatuiesc ca dupa primele 5 min sa va tineti ochii pe cuptor si coookieeess, pentru a nu le arde din greseala).
Cand scoateti biscuitii de la cuptor sa ii lasati pe un gratar pentru a se racori si "aseza" pentru cca 10 min, pana cand acestia se intaresc, dupa care puteti lua biscuitii de pe foaia de copt cu foarte mare usurinta. Sa ii oastrati intr-un vas de plastic/sticla/ceramica, cu capac, pentru a ii pastra proaspeti cat mai mult timp.
Aceasta reteta are o vechime de peste 15 ani, care a fost pastrata si respectata cu sfintenie de familia mea si a unei prietene de-a mele din America.
Optional, cand formati bilutele, le puteti tavali prin zahar, iar dupa samle dati forma biscuitilor, cu ajutorul furculitei.
Sper ca aceasta reteta sa va innebuneasca si pe dumneavoastra, la fel de mult precum ne-a innebunit si pe noi.
Spor la treaba!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii