Peanut Butter Cookies (Biscuiti cu unt de arahide)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana unt de arahide
  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 zahar granulat
  • 1/2 zahar brun
  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Intr-un bol adaugati: untul de arahide, 100 g de unt pastrat la temperatura camerei, 1 ou
si 1 lingurita de esenta de vanilie.

Amestecati totul bine cu o spatula, lingura de lemn, sau chiar cu mixerul, pana oul este bin eincorporat in compozitie.

Adaugati 1/2 cana zahar granulat si 1/2 cana zahar brun.

Amestecati bine.

Iar acum, adaugati ingredientele uscare:
1 cana de faina, 1/4 lingurita sare si 1/2 lingurita praf de copt (le amestecati pe cele 3 ingrediente intr-un vas separat, dupa care le incorporati in compozitia formata mai sus).

Amestecatile bine si pregatiti-va sufleteste pentru a va crea buscuitii. Eu am luat o lingura de masurat si cu ajutorul acesteia am format bilutele, dupa care le-am dat traditionala forma de peanut butter cookies, apasandu-le cu furculita.

Bagati biscuitii obtinuti la cuptorul incins la 175*c pentru cca 7 - 10 min (depinde de la un cuptor la altul, de aceea va sfatuiesc ca dupa primele 5 min sa va tineti ochii pe cuptor si coookieeess, pentru a nu le arde din greseala).

Cand scoateti biscuitii de la cuptor sa ii lasati pe un gratar pentru a se racori si "aseza" pentru cca 10 min, pana cand acestia se intaresc, dupa care puteti lua biscuitii de pe foaia de copt cu foarte mare usurinta. Sa ii oastrati intr-un vas de plastic/sticla/ceramica, cu capac, pentru a ii pastra proaspeti cat mai mult timp.

Aceasta reteta are o vechime de peste 15 ani, care a fost pastrata si respectata cu sfintenie de familia mea si a unei prietene de-a mele din America.
Optional, cand formati bilutele, le puteti tavali prin zahar, iar dupa samle dati forma biscuitilor, cu ajutorul furculitei.

Sper ca aceasta reteta sa va innebuneasca si pe dumneavoastra, la fel de mult precum ne-a innebunit si pe noi.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert fursecuri papuci
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola