Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Ingrediente

  • Pentru pavlova:
  • 4 albusuri
  • 220 de grame zahăr
  • O lingura de amidon
  • O lingura de oțet de vin alb
  • Pentru cremă:
  • 2 grame scorțișoară măcinată
  • 2 gălbenușuri
  • 250 de ml lapte
  • 65 de grame zahăr
  • 20 de grame amidon
  • 100 de grame frișcă bătută
  • Sucul de la jumătate de lime
  • Pentru topping:
  • Un ciorchine de strugure alb
  • Un ciorchine de strugure negru
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Mereu rămân cu albusuri în plus. Nu sunt fan declarat al bezelei, o găsesc prea dulce și nesănătoasă, acesta fiind și motivul pentru care nu mă dau în vânt după macarons ori pavlova .
Cu toate acestea, azi am poftit la o pavlova, prima pe care o și fac , aveam prea multe albusuri congelate...
Pentru început, preincalzim cuptorul la 150 de grade, cuptor cu gaz( pentru bezea ar fi fost indicat unul electric cu care reușita e sigură la orice desert ...).
Batem albusurile până formează vârfuri albe, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi, după un timp, cealaltă jumătate.
La final adăugăm oțetul și amidonul, batem până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu un șpriț cu vârf stelat sau rotund, repartizam bezeaua sub forma unui cuib, desenand cercuri pe o foaie de copt, suprapuse la margini.
O coacem o oră, conform rețetei( la mine a durat 40 de minute, era cam încins cuptorul).
O lăsăm să se răcească în cuptor 30 de minute.
Pentru crema lejeră de scorțișoară, punem jumătate din cantitatea de lapte pe foc, împreună cu scorțișoara, zeama de lime, zahărul, aducem compoziția la punctul de fierbere.
Separat, mixam gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.
Adăugăm crema de ou în restul de lapte, o fierbem amestecând des cca. 10 minute, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească.
Adăugăm în crema racita frișca bătută,
amestecând până la omogenizare.
Repartizam crema peste pavlova racita, în mijlocul ei, așezăm boabele de struguri în diverse forme( eu am ales o forma chiar de strugure ). Cernem puțin zahăr pudră deasupra.
E o prăjitură foarte ușor de realizat, crocanta la exterior, moale în interior.
Sigur îți "ostoieste", ca să folosesc un termen ardelenesc, pofta de dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie