Untul se mixeaza cu zaharul cu mixerul vertical 4-5 minute, se adauga galbenusurile cate unul, apoi incet branza, smantana, esenta de vanilie. Se mixeaza toate pana se obtine o crema fina, groasa. Apoi, cu lingura, se amesteca stafidele, coaja de lamaie, migdalele si fructele confiate maruntite.
Se uda si se stoarce bine tifonul si se asterne in strat dublu in ghiveci, asezat bine pe fund si cu marginile pe afara. Se toarna compozitia in ghiveci si se impaturesc deasupra cremei marginile de tifon. Se asaza o greutate deasupra si un vas dedesubt ca sa se scurga lichidul.
Eu deasupra am pus o farfuriuta pe care am asezat o punga de zahar de 1 kg. Se lasa la frigider cel putin 12 ore. Se rastoarna ghiveciul, se scoate tifonul si se orneaza cu migdale/fructe. Este un dulce extrem de consistent pe care cu siguranta il veti face si a doua oara:)
* Avem nevoie de tifon (cam 1 metru patrat) pentru strecurat branza si apoi pentru scurs pashka,
mixer vertical si un ghiveci cu gauri in partea de jos.
Ghiveciul meu are 11 cm diametrul in partea de jos, 20 cm diametrul in partea de sus si 15 cm inaltime. 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii