Pashka Ruseasca

Complexitate
redusa
Pashka Ruseasca

Ingrediente

  • tifon
  • 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza
  • 300 g zahar tos
  • 6 galbenusuri fierte
  • 300 ml smantana grasa
  • 2 pachete de unt (400 g) la temperatura camerei
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • 100 g migdale taiate
  • fructe confiate - cate va lasa inima, inclusiv pentru decor

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul cu mixerul vertical 4-5 minute, se adauga galbenusurile cate unul, apoi incet branza, smantana, esenta de vanilie. Se mixeaza toate pana se obtine o crema fina, groasa. Apoi, cu lingura, se amesteca stafidele, coaja de lamaie, migdalele si fructele confiate maruntite.

Se uda si se stoarce bine tifonul si se asterne in strat dublu in ghiveci, asezat bine pe fund si cu marginile pe afara. Se toarna compozitia in ghiveci si se impaturesc deasupra cremei marginile de tifon. Se asaza o greutate deasupra si un vas dedesubt ca sa se scurga lichidul.

Eu deasupra am pus o farfuriuta pe care am asezat o punga de zahar de 1 kg. Se lasa la frigider cel putin 12 ore. Se rastoarna ghiveciul, se scoate tifonul si se orneaza cu migdale/fructe. Este un dulce extrem de consistent pe care cu siguranta il veti face si a doua oara:)
* Avem nevoie de tifon (cam 1 metru patrat) pentru strecurat branza si apoi pentru scurs pashka,
mixer vertical si un ghiveci cu gauri in partea de jos.

Ghiveciul meu are 11 cm diametrul in partea de jos, 20 cm diametrul in partea de sus si 15 cm inaltime. 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie