Untul se mixeaza cu zaharul cu mixerul vertical 4-5 minute, se adauga galbenusurile cate unul, apoi incet branza, smantana, esenta de vanilie. Se mixeaza toate pana se obtine o crema fina, groasa. Apoi, cu lingura, se amesteca stafidele, coaja de lamaie, migdalele si fructele confiate maruntite.
Se uda si se stoarce bine tifonul si se asterne in strat dublu in ghiveci, asezat bine pe fund si cu marginile pe afara. Se toarna compozitia in ghiveci si se impaturesc deasupra cremei marginile de tifon. Se asaza o greutate deasupra si un vas dedesubt ca sa se scurga lichidul.
Eu deasupra am pus o farfuriuta pe care am asezat o punga de zahar de 1 kg. Se lasa la frigider cel putin 12 ore. Se rastoarna ghiveciul, se scoate tifonul si se orneaza cu migdale/fructe. Este un dulce extrem de consistent pe care cu siguranta il veti face si a doua oara:)
* Avem nevoie de tifon (cam 1 metru patrat) pentru strecurat branza si apoi pentru scurs pashka,
mixer vertical si un ghiveci cu gauri in partea de jos.
Ghiveciul meu are 11 cm diametrul in partea de jos, 20 cm diametrul in partea de sus si 15 cm inaltime. 1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii