Ingrediente
● 1 kg branza dulce |
● 10 oua |
● 250 g margarina |
● 100 g faina |
● 400 g zahar praf |
● 1 plic praf de copt |
● 200 g stafide |
● 1 praf de sare |
● 1 fiola esenta rom |
● Glazura : |
● 200 g zahar |
● 2 linguri lapte |
● 2 linguri apa |
● 1 lingurita amidon |
● 100 g alune |
● 100 g nuci |
● 100 g ciocolata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Folosim o forma detasabila cu diametrul de 25-26 cm si o ungem cu margarina. Topim margarina intr-o craticioara, apoi o lasam sa se raceasca.
Separam ouale si batem bine albusele adaugand un praf de sare, apoi zaharul pudra. Separat amestecam galbenusele cu margarina racita, branza scurta si pasata bine, stafidele inmuiate in rom. Adaugam compozitia aceasta peste albusele batute, apoi punem faina cu praful de copt si amestecam prin rasturnare avand grija sa nu iasa aerul din albuse ca sa nu se lase compozitia.
Turnam compozitia in tava unsa si dam la cuptor 50 min. La 180. Se probeaza facand testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata atunci cand intepam blatul cu ea.
Pana se raceste putin preparam glazura. Caramelizam zaharul, stingem cu apa, adaugam amidonul dizolvat cu lapte, apoi 50 g ciocolata. Amestecam usor ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sos. Acest sos se intinde uniform pe Pasca rece rasturnata pe un platou. Cand glazura se raceste decoram pe margini cu nuca, alune si ciocolata tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pasca Glazurata" nu uita sa ii faci un review.
Separam ouale si batem bine albusele adaugand un praf de sare, apoi zaharul pudra. Separat amestecam galbenusele cu margarina racita, branza scurta si pasata bine, stafidele inmuiate in rom. Adaugam compozitia aceasta peste albusele batute, apoi punem faina cu praful de copt si amestecam prin rasturnare avand grija sa nu iasa aerul din albuse ca sa nu se lase compozitia.
Turnam compozitia in tava unsa si dam la cuptor 50 min. La 180. Se probeaza facand testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata atunci cand intepam blatul cu ea.
Pana se raceste putin preparam glazura. Caramelizam zaharul, stingem cu apa, adaugam amidonul dizolvat cu lapte, apoi 50 g ciocolata. Amestecam usor ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sos. Acest sos se intinde uniform pe Pasca rece rasturnata pe un platou. Cand glazura se raceste decoram pe margini cu nuca, alune si ciocolata tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pasca Glazurata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany