Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Postat pe: 16-04-2017
(0)

Ingrediente

aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
5 oua
200 gr zahar brut
1 praf mic de sare
Coaja rasa de la 1 lamaie bio
Zeama de la 1 lamaie
100 gr smantana grasa
50 gr unt gras topit
100 gr stafide sultana
100 gr caise deshidratate
70 gr ananas deshidratat
100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
3 linguri faina
2 linguri amidon
½ lingurita turmeric(optional)
Pentru lamaile confiate:
1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
100 ml apa
4 linguri zahar
Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie
200 gr lapte de cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

16 portii
Pentru inceput, la aceasta prajitura, ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat,pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer, o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut, pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul, pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos (doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cu turmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final, adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forme, le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja, o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Impungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu fructe uscate si lamai confiate" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

-Turmericul este optional, eu l-am folosit doar pentru culoarea galbena pe care o confera.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu fructe uscate si lamai confiate