Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 100 gr smantana grasa
  • 50 gr unt gras topit
  • 100 gr stafide sultana
  • 100 gr caise deshidratate
  • 70 gr ananas deshidratat
  • 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • ½ lingurita turmeric(optional)
  • Pentru lamaile confiate:
  • 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 gr lapte de cocos

Mod de preparare

Pentru inceput, la aceasta prajitura, ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat,pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer, o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut, pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul, pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos (doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cu turmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final, adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forme, le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja, o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Impungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ciulama de pipote cu ciuperci
Bucataras.RO

Ciulama de pipote cu ciuperci

mi-a placut atat de mult ca nici nu am terminat de mancat ce am facut ca deja am cumparat alte pipote sa mai fac zilele astea...

Ciulama de pipote cu ciuperci
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread