Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 100 gr smantana grasa
  • 50 gr unt gras topit
  • 100 gr stafide sultana
  • 100 gr caise deshidratate
  • 70 gr ananas deshidratat
  • 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • ½ lingurita turmeric(optional)
  • Pentru lamaile confiate:
  • 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 gr lapte de cocos

Mod de preparare

Pentru inceput, la aceasta prajitura, ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat,pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer, o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut, pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul, pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos (doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cu turmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final, adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forme, le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja, o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Impungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

O mancare satioasa si pe gustul nostru.

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino