Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Ingrediente

  • Compozitie cu cacao:
  • 1 ou
  • 90 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 150 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 20 g cacao
  • Compozitia cu branza:
  • 2 oua
  • 300 g branza grasa de vaci grasa
  • 100 ml smantana lichida
  • 50 g smantana grasa
  • 25 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 20 g amidon
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

* Compozitia de cacao:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.

* Compozitia de branza
In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.

Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.

Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.

Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).

Se taie cand e rece.

Tava pe care am folosit-o are diametrul de 23 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie