Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Postat pe: 23-04-2013
(1)

Ingrediente

Compozitie cu cacao:
1 ou
90 g zahar
100 g unt moale
150 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
20 g cacao
Compozitia cu branza:
2 oua
300 g branza grasa de vaci grasa
100 ml smantana lichida
50 g smantana grasa
25 g unt moale
75 g zahar
50 g ciocolata alba
20 g amidon
1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
* Compozitia de cacao:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.

* Compozitia de branza
In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.

Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.

Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.

Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).

Se taie cand e rece.

Tava pe care am folosit-o are diametrul de 23 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lulu13
•  08.04.2016 09:40:31

Cu scuzele de rigoare reteta de Pasca e una singura si aceea e traditionala,cu aluat de cozonac,branza si de asemenea crucea care se pune deasupra din aluat.Nu stiu de ce doamne,domnisoare si domni care fac prajituri,budinci,tarte cu ciocolata,cacao,tot felul de fructe,le numesc Pasca???Este inadmisibil asa ceva!Este parerea mea,mi-o mentin si-mi cer scuze inca o data daca nu sunteti de acord cu mine!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci