* Compozitia de cacao:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.
* Compozitia de branza
In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.
Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.
Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.
Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).
Se taie cand e rece.
Tava pe care am folosit-o are diametrul de 23 cm.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii