Pasca cu Branza (in Trei Straturi)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu Branza (in Trei Straturi)

Ingrediente

  • Primul strat :
  • 1/2 kg branza dulce de vaci (grasa)
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 100 gr stafide
  • o fiola esenta de rom
  • 140 gr zahar tos
  • Stratul al doilea:
  • 400 gr smantana fermentata (grasime min 28%)
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Stratul al treilea:
  • 3 albusuri - ramase de stratul anterior
  • 100 gr zahar tos
  • 3 linguri nuca de cocos macinata
  • 3 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Se scurge bine branza. Eu o pun de cu seara la scurs, intr-o strecuratoare cu tifon dublu, strecuratoarea sa stea suspendata deasupra castronului ca sa aiba unde sa se scurga zerul - si toate acestea la frigider, pana a doua zi.

Treceti branza astfel scursa printr-o sita, ajutandu-va de o lingura de lemn - asta ca sa obtinem o structura cremoasa.
Amestecati ouale cu zaharul, faina si bicarbonatul stins, apoi adaugati stafidele - pe care in prealabil le-ati ales, spalat si stropit cu esenta de rom.
Turnati primul strat intr-o tava imbracata cu hartie de copt.

Tratati smantana precum branza de la stratul anterior.
Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin o crema.
Cerneti faina impreuna cu grisul, praful de copt si pudra de cacao. Amestecati cu crema de galbenusuri apoi adaugati smantana bine scursa.
Turnati cel de-al doilea strat si puneti la copt in cuptorul preincalzit, la foc moderat spre mic si coaceti 45 de minute.

Cat timp sta tava la cuptor, pregatiti al treilea strat:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul.
In bezeaua obtinuta amestecati cu ajutorul lingurii, nuca si nuca de cocos.

Turnati stratul al treilea si continuati coacerea inca 15 de minute.

Lasati pasca sa se raceasca in tava in care ati copt-o apoi asezati-o pe un platou rotund.


Tava pentru copt trebuie sa aiba diametrul de 24 de cm si inaltimea de 10 cm.
Este de preferat sa aiba fundul detasabil.

Se serveste rece.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti