Pasca cu branza dulce

Postat pe: 19-04-2017
(0)

Ingrediente

aluat:
300 gr faina de grau
50 gr unt
2 linguri zahar vanilat, cu grad scazut de vanilie
drojdie cat o nuca
150 ml lapte dulce
50 ml ulei
1 praf de sare
1 ou
umplutura:
500 gr branza dulce de vaci
2 linguri smantana
2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
2 oua
100 gr stafide
1 praf de sare
uns pasca:
1 ou

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare.Spre final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas si de pe mana, apoi se lasa sa se odihneasca, pana ce isi dubleaza volumul.Se pune intr-un vas branza, zaharul, ouale, smantana, sare, stafide si se omogenizeaza bine.Se rupe o bucata de aluat si se face o foaie care se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se rup bucatele mici de aluat si se intind pe masa de lucru sub forma de fir si se impletesc in trei, dupa care se asaza pe marginea tavii peste foaia de aluat. Se pune compozitie de branza, se mai face din aluat un fir impletit in forma de cruce si se pune pe mijloc, se unge pasca cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit, pentru circa o ora.Cand este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se poate scoate apucand-o de marginile hartiei de copt, asta daca nu ati folosit o tava cu fund detasabil.Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu branza dulce" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu branza dulce