Pasca cu branza dulce

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar vanilat, cu grad scazut de vanilie
  • drojdie cat o nuca
  • 150 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • uns pasca:
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare.

Spre final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas si de pe mana, apoi se lasa sa se odihneasca, pana ce isi dubleaza volumul.

Se pune intr-un vas branza, zaharul, ouale, smantana, sare, stafide si se omogenizeaza bine.

Se rupe o bucata de aluat si se face o foaie care se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se rup bucatele mici de aluat si se intind pe masa de lucru sub forma de fir si se impletesc in trei, dupa care se asaza pe marginea tavii peste foaia de aluat. Se pune compozitie de branza, se mai face din aluat un fir impletit in forma de cruce si se pune pe mijloc, se unge pasca cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit, pentru circa o ora.

Cand este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se poate scoate apucand-o de marginile hartiei de copt, asta daca nu ati folosit o tava cu fund detasabil.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert prajitura cu urda si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu urda si bezea

Aveam urda si voiam sa fac neaparat o prajiturica delicioasa in care sa folosesc bunatatea de urda. M-am oprit la reteta de...

Desert prajitura cu urda si bezea
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate