Pasca cu branza

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Pasca cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte fiert si racit
  • coaja de la o portocala
  • 5 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr stafide
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua + albusurile de la galbenusile puse la aluat
  • Pentru uns:
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de miere de albine

Mod de preparare

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare; spre final, adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura.
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine, sa nu ramana cocoloase, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si, din bucatele mici de aluat, facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.