Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare; spre final, adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura.
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine, sa nu ramana cocoloase, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si, din bucatele mici de aluat, facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide. Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii