Pasca cu branza

Postat pe: 31-03-2017
(0)

Ingrediente

Aluat:
1 kg faina de grau
50 gr drojdie proaspata
100 gr unt
3 galbenusuri
500 ml lapte fiert si racit
coaja de la o portocala
5 linguri de zahar
3 plicuri de zahar vanilat
o esenta de vanilie
50 ml ulei
un varf de cutit de sare
Umplutura:
1 kg branza de vaci dulce
100 gr branza sarata
200 gr smantana
1 esenta de vanilie
coaja de la o portocala
100 gr stafide
5 linguri de zahar
2 oua + albusurile de la galbenusile puse la aluat
Pentru uns:
2 oua
1 lingura de zahar
1 lingura de miere de albine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

16 portii
Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare; spre final, adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura.
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine, sa nu ramana cocoloase, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si, din bucatele mici de aluat, facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu branza